Élőlánccal tiltakoznak az igazgatóhelyettesük felmentése ellen a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai

oktatás
2022 szeptember 09., 17:25
comments 4

Élőláncot alkotva, fekete ruhában tiltakoznak hétfőn reggel iskolakezdés előtt Miskolcon a Herman Ottó Gimnázium tanárai és az akcióhoz csatlakozó szülők, szimpatizánsok, írja a Népszava. Így állnak ki igazgatóhelyettesükért, Dezsőfi Györgyért, akit a tankerület vezetője pénteken felmentett pozíciójából.

Dezsőfi részt vett a Tanítanék gördülő polgári engedetlenségi mozgalmában. Az igazgatótól személyesen kapta meg a határozatot, amelyben visszavonják megbízását. A határozatban indoklás nem volt, a tankerület igazgatója szóban azzal magyarázta a döntést, hogy Dezsőfi az élére állt a polgári engedetlenségnek, holott azt vezető beosztása miatt nem tehette volna meg. Az igazgatóhelyettes ezt tagadta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.