A királyi méhész tájékoztatta a királynő méheit, hogy Erzsébet meghalt, és mostantól Károly az új főnök

külföld
2022 szeptember 10., 11:41
comments 12

A palota hivatalos méhésze, a 79 éves John Chapple szerint ezzel egy évszázados hagyományt követtek. Chapple azt mondta, a királynő hálálhírét követő napon utazott el a Buckingham-palotába és a Clarence House-ba, hogy közölje a méhekkel, mi történt. Egyben azt is elmondta nekik, hogy a gazdájuk mostantól III. Károly király.

„Az úrnő meghalt, de ne menj el. Az új gazda jó gazdád lesz” – Chapple szerint ezt mondta el a több tízezer méhnek otthont adó kaptárak előtt, amelyekbe előtte egyesével be is kopogtatott, majd mindegyikre fekete szalagot kötött.

Chapple 15 éve dolgozott a királynő méhészeként, és azt reméli, Károly is megtartja őt. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.