Putyin továbbra sem tartja hibának Ukrajna lerohanását

háború
2022 szeptember 14., 18:02
comments 8

Vlagyimir Putyin nem veszi tudomásul, hogy Ukrajna lerohanása hiba volt, mondta Olaf Scholz német kancellár, miután 90 percen keresztül tárgyalt telefonon az orosz elnökkel. Scholz a telefonbeszélgetés után tartott sajtótájákoztatóján azt mondta, hogy az orosz csapatok kivonására és a tárgyalások újrakezdésére szólította fel Putyint. A kancellár szerint egyedül az orosz csapatok kivonásával lenne esély a béke megteremtésére a régióban.

Olaf Scholz és Vlagyimir Putyin 2022. február 15-én Moszkvában
photo_camera Olaf Scholz és Vlagyimir Putyin 2022. február 15-én Moszkvában Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP

Scholz megjegyezte, hogy a tárgyalások folytatása annak ellenére is fontos, hogy Putyin sajnálatos módon nem változtatta meg a véleményét. Arra is figyelmeztette az orosz elnököt, hogy a további területszerzési kísérletei nem maradnának válasz nélkül, és el sem ismernék őket. Szóba került köztük a zaporozsjei erőmű biztonsága is. De azt is kérte Putyintól, hogy a hadifoglyokkal a nemzetközi jog előírásainak megfelelően bánjanak. (Welt/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.