Egy nappal egy négyemeletes ház összeomlása után élve mentettek ki egy csecsemőt a romok alól Jordániában

külföld
2022 szeptember 15., 18:20

Élve hoztak ki egy csecsemőt egy összeomlott négyemeletes ház romjai alól Jordánia fővárosában, Ammánban. A négy hónapos Malakot (az arab név magyarul angyalt jelent) több mint huszonnégy órával a tragédia után találták meg.

A kislányt a mentők szerda este emelték ki a törmelék alól, egy nappal azután, hogy összeomlott egy régi négyszintes ház, legkevesebb tíz ember halálát okozva. A csecsemőt mentőautóval a legközelebbi kórházba szállították, de csodával határos módon csak horzsolásokat szenvedett - mondta anyja, Iszraa Ríd az AFP francia hírügynökségnek. Malak az asszony egyetlen gyereke.

link Forrás

Az anya elmondta, hogy egy barátnőjére bízta a gyermeket, aki az épület alagsorában lévő lakásban lakott. A házomlás után a kislány a falban lévő résnek köszönhette az életét, amelyen át levegőt kapott.

Szerda este egy másik túlélőt is találtak, egy szintén Malak nevű 45 éves férfit. Négy holttestet is találtak a jordániai főváros egyik legrégebbi negyedében lévő ötvenéves ház romjai alatt.

A házomlásban egy másik család három gyerekét, a 17 éves Mohammedet, a 9 éves Malakot és a 12 éves Amirát veszítette el. Anyjuk, aki mintegy két éve veszítette el a férjét, egyedül hagyta a gyerekeket a lakásban, amikor bevásárolni indult.

A jordániai ügyészség a házomlás miatt három ember, a közös képviselő és a házban folyó felújításon dolgozó két munkás letartóztatását rendelte el - jelentette a Petra hivatalos jordániai hírügynökség. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.