Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Répa emojival álcázzák magukat az oltásellenesek Facebookon

járvány
szeptember 16., 9:02
comments 7

Ha az oltásokról írnak, nem írják le, hogy vakcina, helyette egyszerűen csak a répa emojit szúrják be, kicselezve ezzel a Facebook automata moderátorát. A BBC több olyan csoportot is talált, amelyekben a vakcina/oltás szavak helyett rendre a répa emojit használják, mert rájöttek ők is, hogy a Facebook algoritmusa inkább a szavakra összpontosít a képek, pontosabban az ártatlan emojik helyett.

Ezekben a csoportokban általában meg nem erősített állításokat osztanak meg a tagok olyan emberekről, akiket szerintük megbetegítettek vagy megöltek a vakcinák. Ám ezekben a bejegyzésekben nem azt írták, hogy az állítólag általuk ismer emberek a „koronavírus elleni vakcina” miatt haltak vagy betegedtek meg, hanem azt, hogy a „répa” okozta a problémát.

A BBC értesítette a Facebook anyavállalatát, a Metát, akik törölték a répás emojis csoportokat. A Meta közleményében úgy fogalmazott, hogy „a csoportok megsértették a félretájékoztatásra vonatkozó irányelveiket”. Az egyik ilyen csoport a BBC szerint már három éve létezik, de ott eredetileg vicces videókat posztoltak, később nevezték csak át magukat, hogy az oltásokkal kapcsolatos történeteket osszák meg a tagok.

A több mint 250 ezer tagot számláló csoport bemutatkozásában egyébként azt kérték, mindenki használjon „kódszavakat”, és soha ne használják a „covid”, a „vaccine” vagy a „booster” kifejezéseket. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt