Feltörték a Rockstar szerverét, és kiraktak videókat a GTA VI-ból

szeptember 19., hétfő 14:23
1

A Grand Theft Auto-sorozatot fejlesztő Rockstar megerősítette, hogy valóban olyan videók szivárogtak ki a hétvégén, melyek a készülő GTA VI-ból származnak, és ezeket a vállalat hálózatáról lopták le, írja a Verge.

A Rockstar hétfőn közleményt rakott ki a Twitterére, melyben azt írták, hogy nemrég jogsértő módon behatoltak a rendszerükbe, és ellopták a következő GTA felvételeit, melyek a fejlesztés korai szakaszában készültek. Közölték azt is, hogy rendkívül sajnálják, hogy a játékosok ilyen körülmények között láthatták a készülő játék részleteit, és hogy a fejlesztés az eddigi tervek szerint halad majd tovább.

Vasárnap reggel jelent meg 3 gigabyte méretben összesen 90 videó az interneten, melyek a GTA VI játékmenetének felvételei láthatóak. A videók alapján ezek főleg tesztverziók lehettek, és a videók viszonylag hamar eltűntek a Youtube-ról. Beszámolók szerint a felvételek többek között megerősítették azt az egy ideje már terjedő értesülést, hogy a GTA-k történetében először lesz majd női főszereplő a játékban. A behatolást elkövető hacker amúgy azt is állította, hogy további GTA-s tartalmak kiszivárogtatása várható a részéről.

A GTA legutóbbi része közel 9 éve jelent meg, és a GTA VI várhatóan legkorábban két év múlva készül el. Az is csak idén februárban vált hivatalossá, hogy a Rockstar egyáltalán új részt fog kiadni, bár azért iparági szereplők régóta elég biztosak voltak benne. Azt nem tudni pontosan, hogy a most kiszivárgott videók mikoriak pontosan, de a Verge megjegyzi, hogy egy részük olyan videókártyás infrastruktúrára épül, ami csak az elmúlt két évben vált hozzáférhetővé.

A videókat posztoló felhasználó, “teapotuberhacker” közben azt állítja, hogy múlt héten az Uber rendszere ellen is elkövetett egy támadást, de erről egyelőre nem tudni további részleteket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt