Peking óvatosságra inti Washingtont Tajvan ügyében

szeptember 19., hétfő 17:38
2

A kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn közölte, hogy hazája szigorúan tiltakozott az Egyesült Államoknál, miután Joe Biden amerikai elnök ismételten azt mondta, hogy az amerikaiak Tajvan segítségére sietnének egy kínai támadás esetén, írja a Reuters.

Kína fenntartja magának a jogot, hogy minden szükséges intézkedést megtegyen az az országukat megosztó tevékenységekre válaszul, közölte Mao Ning külügyi szóvivő. Hozzátette, hogy mindent készek megtenni a békés újraegyesítés érdekében, de közben nem tűrnek semmiféle elszakadásra irányuló tevékenységet. Egyben figyelmeztette az Egyesült Államokat óvatosan és megfelelően kezeljék a Tajvannal kapcsolatos ügyeket, és ne küldjenek téves jeleket a tajvani függetlenségpárti szeparatista erőknek, valamint hogy ne okozzanak súlyos károkat a kínai-amerikai kapcsolatokban és a Tajvani-szoros békéjének.

„Egyetlen Kína van a világon, és Tajvan része Kínának, és a Kínai Népköztársaság kormánya az egyetlen legitim kormánya Kínának” – foglalta össze Mao.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt