A borneói esőerdő közepén, a semmiből épül fel Indonézia új fővárosa

természetvédelem
2022 szeptember 20., 11:44
comments 5

A tervek szerint 2045-re akár 1,9 millió ember is élhet abban metropoliszban, amit a borneói esőerdő közepén, a semmiből építenek fel.

Jáva szigetéhez képest az új hely akár ideálisnak is tűnhet: a közelben nincs vulkán, se földrengések vagy cunamik. Sőt, a tervek szerint Nusantara egy zöld, intelligens és globális város lesz. A bennszülöttek szerint azonban ők és az érintetlen természet a projekt vesztesei, állításuk szerint a kormány kisemmizné és elkergetné őket.

link Forrás

Ez az anyag a Deutsche Welle és a 444 együttműködésében jelent meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.