Az oroszok sorozatgyilkosokat és legalább egy kannibált is elküldtek az ukrajnai háborúba

szeptember 20., kedd 14:32
18

Putyint azzal vádolják, hogy sorozatgyilkosokat és egy kannibált küld a háborúba – ezzel a címmel jelentetett meg az új orosz toborzási módszerekről szóló cikket a Daily Beast. A lap fő forrása Olga Romanova, a Rusz Szidjascsaja (angolul: Russia Behind Bars; magyarul oroszból nehezen fordítható, jobb híján legyen: Oroszország Rácsok Mögött) civil szervezet alapítója. Az újságíró-publicista 2008 novemberében hozta létre társaival az RSZ-t, azóta monitorozzák az oroszországi börtönviszonyokat.

Romanova szerint a Kreml új toborzási technikái a legrosszabb rémálmait idézik, hiszen nem válogatnak, a legsúlyosabb bűnözőket is készek egyenruhába öltöztetni a Wagner magánhadsereg színeiben – részletesen ebben a cikkünkben írtunk róla –, köztük rablókat és sorozatgyilkosokat. Sőt: az RSZ alapítója „legalább egy” kannibálról is tud, akit besoroztak.

Putyin terve az, hogy legalább 50 ezer elítéltet toborozzon, mondta Romanova a Daily Beastnek, és a Wagnert irányító Jevgenyij Prigozsin, az elnök bizalmasa 3000 rabot már el is küldött Ukrajnába. Júliusban és augusztusban Oroszország középső részén zajlott az elítéltek sorozása, majd a napokban az Uralban folytatódott, ahol több mint 35 fogolytábor és börtön található.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt