Orbán Viktor és felesége is honvédségi repülővel utaztak Horvátországból Rómába

szeptember 20., kedd 4:34
8

A K-monitor korrupcióellenes civil szervezet által indított perben kiderült, hogy Orbán Viktor és felesége honvédségi géppel repültek horvátországi nyaralásukat megszakítva Rómába, a bíróság pedig első fokon azt is kimondta, hogy a külügynek ki kell adnia, mennyit fizetett ezért a miniszterelnök – hangzott el az RTL hétfői riportjában.

Hadházy Ákos független képviselő szerint ez a beismerés felháborító. Úgy gondolja, egy kicsit is normális országban egy ilyen eset után a miniszterelnök nemhogy évekig, de egy hétig sem maradhatna a hivatalában.

2022. április 21. Orbán Viktor látogatása Ferenc pápánál a Vatikánban. Fotó: HANDOUT/AFP

A perben a Külügyminisztérium azt az álláspontot képviselte, hogy a válasz hiánya egyet jelent az adatkiadás megtagadásával, de a bíróság előtt már elárulták, hogy kik voltak a delegáció tagjai: Orbán Viktor mellett Lévai Anikó, Novák Katalin, Balog Zoltán mint a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára, és a Miniszterelnöki Kabinetiroda két munkatársa - olvasható a Telex összefoglalójában.

A bíróság elsőfokú döntésével végül arra kötelezte a Külügyminisztériumot, hogy küldje meg a K-monitornak, hogy mekkora volt az az összeg, amit a kormányfő állt családtagjai utazása okán. Ebben a perben sem derült ki, hogy a honvédségi kormánygépeket pontosan mi alapján használják a kormány polgári tisztviselői, pláne azok delegációhoz nem tartozó családtagjai. Nem jogerős még a bírósági döntés.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt