Turistákat ejtett foglyul a hóvihar Kárpátalján

tél tábornok
2022 szeptember 20., 18:26

A kárpátaljai és az ivano-frankivszki hegyimentőknek Kijevből érkezett turisták nyomába kellett eredniük a hóviharban hétfőn. Egy fiatal pár Ivano-Frankivszk felől szeretett volna feljutni egy hegycsúcsra, amely már Kárpátaljához tartozik. Útközben olyan időjárási körülményekkel szembesültek – havazás, alacsony hőmérséklet, erős szél, korlátozott látási viszonyok –, amire nem voltak felkészülve.

A Csornohirszkij-hegygerincen a turisták nem tudtak tovább haladni, ezért kihívták a hegyimentőket. A rahói járási Mencsul-hegyen találták meg a fiatalokat, majd Tiszabogdányba szállították és átadták őket a mentőknek. (Karpataljalap.net)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.