Felfüggesztik a Fejér Megyei Kórházban a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést

szeptember 21., szerda 5:31
7

A fehérvári kórház Fejér megye teljes területéről fogad betegeket, kedden viszont bejelentették, hogy a gyermek gasztroenterológiai szakrendelést ideiglenesen kénytelenek felfüggeszteni, mert nincs szakember.

Időpontot nem kellett lemondani senkinek egyelőre, a sürgős eseteket továbbra is ellátják, de az információs pontjukon azt javasolják mindenkinek, hogy keressenek inkább magánorvost, mert nem érdemes várni egyelőre arra, hogy legyen szakrendelés. Négy kórház szakrendelőjét ajánlják, két budapestit, egy veszprémit, és győrit.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint csak ebben a hónapban ez a 35. ilyen eset - ebből 15 érintette a járóbeteg-ellátást, 20 pedig a kórházellátást. A legnagyobb probléma a szakdolgozói hiány, de olyan is előfordul, hogy a megfelelő orvosi eszközök hiánya okoz problémát. Négyből egy esetben a szakorvos hiánya miatt nem lehet a rendelést vagy a műtétet megtartani. Négyből két esetben pedig a szakdolgozók hiánya okozza ugyanezt.

Csak tavaly 17 ezren hagyták el az egészségügyet.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság nem reagált az RTL Klub megkeresésére. (RTL Híradó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt