Nem hitte el, hogy az angol királynő meghalt, be akart nézni a koporsóba, letartóztatták

szeptember 21., szerda 15:34
1

II. Erzsébet halála sokakból sokféle reakciót váltott ki. Volt, akik elgondolkodtak az idő múlásán és a birodalmak felemelkedésén és összetöppedésén, volt, akik egyszerűen gyászolták a brit nemzet nagymamáját, és volt olyan is, akiből a legfurább összeesküvés-elméletek buktak ki, hogy aztán furcsa tettekre és kijelentésekre sarkallják magukat. Ilyen például az a férfi, akit a királynő koporsójánál tartóztattak le múlt pénteken.

A 28 éves Muhammad Khan egy volt abból a 250 ezer emberből, akik órákat álltak sorba, hogy leróhassák a tiszteletüket II. Erzsébet koporsójánál. Khan viszont, amikor odaért, kiállt a sorból, odalépett a koporsóhoz, és két kézzel megragadta a ráterített zászlót. Mielőtt lehúzhatta volna, letartóztatták. Az ügye most került bíróság elé.

Khan azt vallotta, nem hitte el, hogy Erzsébet tényleg meghalt, ezért be akart nézni a koporsóba. A férfi megrögzötten vallja, hogy a királynő él, halálhírét pedig Károly herceg, pontosabban azóta III. Károly király keltette. Khan azt tervezte, hogy levelet ír az ügyben a királyi családnak, de ha nem kapott volna választ, akkor elment volna Windsorba, a Buckingham palotába vagy a skóciai Balmoralba is, hogy beszélhessen a királynővel. Ha kell, be is tört volna a királyi család palotáiba, hogy elérje a célját. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt