A nemzeti önazonosság-tudatot erősítő színházi előadásokra ad támogatást az NKA

szeptember 22., csütörtök 11:56
7

Különös feltételek jelentek meg a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) színházi szervezeteknek szóló pályázatánál. A kiírásban az szerepel, hogy a pályázásnál előnyt élvez a „nemzeti önazonosság-tudatunk erősítése, valamint az európai keresztény kultúrához való tartozásunk szakmailag igényes, korszerű színházi eszközökkel történő pozitív megjelenése” – írja hvg.hu. De „a magyar kultúra értékeinek magas színvonalú, affirmatív bemutatása” is ott van a feltételek között.

Összesen 20, projektenként 1-1 millió forintra lehet pályázni színházi szervezeteknek színházi nevelési előadásra, kortárs magyar dráma bemutatására, cirkuszi előadás bemutatására, szakmai kiadványok készítésére, illetve a Himnuszt, Csokonait, Petőfit és Kölcseyt bemutató színházi eseményekre.

Külön pályázati lehetőség van színházi nevelési előadás létrehozása a „család szerepének fontosságáról” témakörben is.

Az NKA reagál a hatalmas rezsiköltségekre is, amik miatt sok színház napi működése kérdésessé vált. A kiírásban minden egyes kategóriánál szerepel, hogy a „Kollégium üzemeltetési és fenntartási kiadások elszámolását (rezsiköltséget) nem engedélyezi.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt