Megtalálták az eltűnt ügyvéd holttestét Ecuadorban

szeptember 22., csütörtök 6:02

Egy nő maradványait találták meg a hatóságok Ecuador fővárosában egy dombon, öt kilométerre attól a rendőrképző iskolától, ahol tíz nappal korábban az azóta eltűnt María Belén Bernal a férjét látogatta meg.

Az ügyvédként dolgozó nőt szeptember 11. óta nem látták, Ecuador elnöke bejelentette, hogy a hatóságok által talált holttest egészen biztosan Bernalé. A rendőrség gyilkosság miatt nyomoz, a fő gyanúsított pedig a férj, aki szökésben van.

A kormány 20 000 dolláros jutalmat ajánlott fel a férj, Germán Cáceres hadnagy elfogásáért. Cáceres nem sokkal azután tűnt el, hogy a rendőrségen vallomást tett eltűnt feleségéről. A férfit azóta elbocsátották az iskolából, ahol tanított.

A meggyilkolt ügyvéd, María Belén Bernal hozzátartozói, barátai és feminista csoportok tüntetést tartanak Quito belvárosában 2022. szeptember 21-én Fotó: RODRIGO BUENDIA/AFP

Bernal halála tiltakozásokat váltott ki Ecuadorban, ahol az Aldea Alapítvány szerint idén már több mint 200 nőt gyilkoltak meg. Az ENSZ adatai szerint 100 ecuadori nő közül 65 tapasztalt eddigi élete folyamán valamilyen formájú nemi alapú erőszakot. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt