Négy hónap után hirtelen előkerült egy kínai influenszer, aki azután tűnt el, hogy bemutatott egy tank formájú tortát

szeptember 22., csütörtök 11:26
4

Li Jiaqit június 3. óta nem látták, csatornáját aznap kapcsolták le, éppen akkor, amikor egy élő videóban elővett egy tank formájú tortát – pont egy nappal a Tienanmen téri vérengzés évfordulója előtt. A videó később sem folytatódott, az influenszer pedig hónapokra eltűnt, semmilyen videó nem került ki az oldalára.

Most viszont a semmiből előkerült, és kedd este a Alibaba csoport egy online rendezvényén reklámozott néhány terméket, mintha mi sem történt volna. Hogy Li visszatér, előre nem jelezték, de amikor megjelent, elterjedt a híre, és a látogatottság az eredeti százezerről az oldalon hirtelen 50 millióra nőtt.

A Guardian beszámolója szerint az influenszer a szokásosnál visszafogottabbnak tűnt, miközben mobiltartókat, sportcipőket és tisztítószereket reklámozott.

Kínában nem példa nélküliek a hasonló esetek. Peng Suaj kínai sztárteniszező hetekre eltűnt, miután arról írt egy nyilvános posztban, hogy évekig viszonya volt a kínai miniszterelnök-helyettessel, aki szexre kényszerítette őt. A teniszező posztját akkor szinte azonnal törölték, Peng Suaj eltűnt, majd később tagadta, hogy szexuálisan bántalmazták volna.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt