„Soha többet Gyurcsány!” – kiabálták a fideszes politikusok Orbán Viktor beszéde közben

POLITIKA
2022 szeptember 22., 06:30
comments 28

Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz–KDNP Balatonalmádiban, a Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor beszédének fókuszában az orosz–ukrán háború és a brüsszeli szankciók voltak.

A miniszterelnök megismételte korábbi álláspontját, miszerint ha megszüntetnék az Oroszországra kivetett szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne.

photo_camera A miniszterelnök itt még Kötcsére érkezik, nem Balatonalmádiba Fotó: Németh Dániel/444

Azt mondta, a választások előtt azt gondolták, hogy tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények a háború ellenére is, de a brüsszeli szankciók miatt 2022 júniusától kezdve a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd egy újabb hónap alatt megháromszorozódott.

A szankciók több kárt okoznak Európának, mint Oroszországnak, ezek nélkül Európa gazdasága újra erőre kapna, és el tudná kerülni a fenyegető recessziót, mondta Orbán. A kormánylap információi szerint a szankciók felülvizsgálatára novemberben lesz érdemi politikai lehetőség, ezért Orbán arra szólította fel a frakció tagjait, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy Brüsszel ezeket a szankciókat legkésőbb az év végén visszavonja.

Orbán a beszédében az ellenzékről azt mondta, hogy – ahogyan arra már a választási kampányban is felhívták a figyelmet – a Gyurcsány-korszak és annak a képviselői akarnak visszatérni, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.

Itt jön a lap tudósításának legjobb része, azt írják, hogy a miniszterelnök ezen szavainál egyesek bekiabálták: „Soha többet Gyurcsány!”A DK árnyékkormányáról a miniszterelnök azt mondta, „a brüsszeli bürokraták és a Soros-féle NGO-k ezt az árnyékkormányt szeretnék hatalomra juttatni.”

A családokat a rezsicsökkentett ár, tűzifaprogram és barnaszénprogram védi, mondta Orbán. Arról is beszélt, hogy az energiaintenzív kis- és középvállalkozások segítésére lesz egy kétszázmilliárdos program, a termelővállalatok energiaköltségeit részben átvállalják és támogatják az energiamegtakarítást eredményező beruházásokat. Lesz gyármentő programjuk, és a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv is - írja a lap.

Orbán a beszéde végén kijelentette, hogy Magyarország energiaellátása biztosított. A szankciók súlyos károkat okoznak, de szerinte van esély arra, hogy a „válságból Magyarország úgy jöjjön ki, mint az az ország, amelyik a kanyarban előzni tud!”

A balatonalmádi esemény idején – amelyet egyébként Mészáros Lőrinc cégének szállodájában rendezneknagyon komoly volt a rendőri készültség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.