Szijjártó kitüntette Trump vejét

POLITIKA
2022 szeptember 22., 18:27
comments 7

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadta a Magyar Érdemrend középkeresztjét Jared Kushnernek, Donald Trump volt amerikai elnök vejének és főtanácsadójának csütörtökön New Yorkban a magyar-amerikai kapcsolatok megerősítése és a közel-keleti béke érdekében végzett munkájáért.

Jared Kushner és Szijjártó Péter
photo_camera Jared Kushner és Szijjártó Péter Fotó: KKM/MTI/MTVA

Szijjártó Jared Kushnert a béke diplomatájának nevezte, aki az úgynevezett Ábrahám-megállapodások tető alá hozásával jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy békét teremtsen a közel-keleti térségben, amely az elmúlt évtizedekben a legkevésbé erről volt ismert. Később arról bezsélt, hogy Donald Trump elnöksége alatt volt valaha a legjobb a kapcsolat Magyarország és az Egyesült Államok között. Márpedig - mint mondta - ez nem magától alakult ki, hanem dolgozni kellett érte, és ebben Jared Kushnernek nagy szerepe volt. Szerinte ha Donald Trump nyerte volna meg az előző amerikai elnökválasztást, akkor nem tört volna ki a háború Ukrajnában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.