Vilmányi Benett visszautasította a Junior Prima díjat, miután szóltak neki, hogy ne politizáljon a beszédében

szeptember 22., csütörtök 7:45
15

A Színház Online beszámolója szerint a színész „megköszönte az elismerést, de személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a díjat”. A Telexnek azt mondta, eredetileg nem tervezte visszautasítani a Junior Prima díjat, de mégis így tett, miután elmondása szerint a díjátadóra érkezése után egyből odamentek hozzá, és nyomatékosan megkérték, hogy ne politizáljon a beszédében. Vilmányi szerint nehezen lehet politikamentesen fogalmazni, bármilyen művészetről legyen is szó. És miután ő volt az első, akit szólították, ideje sem volt lehiggadni, ezért egy dühös hangvételű beszédet mondott. Arról beszélt, hogy a politika és a kultúra összetartozik, majd közölte, hogy lemond a díjról, még úgy is, hogy egyébként nagyon kevés pénzért dolgozik.

Vilmányi Benett Carly Wijs Mi és ők című drámájának próbáján a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban 2018. szeptember 25-én
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az nem derült ki, ki kérte arra, hogy beszéde legyen politikamentes, mindenesetre a hattagú zsűriben a következők ültek: Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész-rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt