A britek már csak egy hétig fizethetnek a régi bankjegyekkel

szeptember 23., péntek 11:20
6

Már csak egy hetük maradt a briteknek, hogy elköltsék azt a forgalomban maradt 11 milliárd fontnyi papírpénzt, amivel egy hét múlva már nem lehet fizetni.

Szeptember 30-tól körülbelül 6 milliárd fontnyi 50 fontos bankjegyet és több mint 5 milliárd fontnyi 20 fontos bankjegyet nem fogadnak el többé az Egyesült Királyságban. Ez a Bank of England szerint összesen 360 millió bankjegy.

A lecserélendő bankjegyek még papírból vannak, ezeket váltották le műanyagszerű „papírpénzre”. A még egy hétig forgalomban lévő papírpénzeket a Bank of England központjában lehet beváltani, a Bloomberg szerint emiatt kígyózik a sor a londoni központ előtt.

Ez viszont még nem a királynő halála miatti váltás, ugyanis az újabb, műanyagpénzeken továbbra is II. Erzsébet arcképe látható, de lesz majd egy újabb váltás is, amikor Erzsébet arcképét minden pénzen és érmén le kell majd cserélni III. Károly arcképére. (Bloomberg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt