A nyírbátori gyógyfürdő is bezár az energiaárak emelkedése miatt

szeptember 23., péntek 4:42
1

Újabb fürdő jelentette be, hogy bezár: a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt idén még működtetik, de januártól már oda sem lehet menni – írja a termalonline.hu.

Máté Antal, a település polgármestere a képviselő-testületi ülésen beszélt arról, hogy ugyan a fürdő gázfelhasználása alacsony, a villamosáram költsége jelentős terhet ró a költségvetésre. Ezt idén még ki tudják gazdálkodni, januártól viszont nem, csak a gyógyászati részleget üzemeltetik majd, de az is kérdéses, hogy meddig.

Csak annyit mondott, hogy százmilliós nagyságrendről van szó, és emiatt nem tudnak fizetni, de hogy meddig tartanák zárva a fürdőt, arról már nem beszélt.

Az energiaárak emelkedése miatt ősztől akár a magyar fürdők fele is bezárhat ideiglenesen. A korábban télen is nyitva tartó Jászapáti Strandfürdő például októbertől jövő májusig zár be, de a megugró energiaárak miatt bezár a balatonboglári uszoda is, szeptemberben pedig Csokonyavisonta polgármestere jelentette be, hogy bezár a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő, mert a falu a bevételekből nem tudja fenntartani a fürdőt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt