Egyre többen kérik a távfűtés bekapcsolását

ÉLET
2022 szeptember 23., 13:27
comments 12

Egyre több városban kapcsolják be a távfűtést a lakosok kérése alapján, írja összefoglalójában az MTI. Miskolcon pénteken kezdték el a távfűtéses épületek felfűtését.

A Budapesti Távhõszolgáltató Zrt. Észak-budai Fűtőművének 203 méter magas kéménye nemzeti színekkel megvilágítva március 14-én este (Fotó: Mohai Balázs / MTI)
photo_camera A Budapesti Távhõszolgáltató Zrt. Észak-budai Fűtőművének 203 méter magas kéménye nemzeti színekkel megvilágítva március 14-én este (Fotó: Mohai Balázs / MTI) Fotó: Mohai Balázs

Tatabányán szerdán, Szombathelyen csütörtökön indult el a szolgáltatás. Több városban egyelőre még csak külön kérésre kapcsolták be a fűtést, de Salgótarjánban ez alapján már a fogyasztók túlnyomó többségénél melegek a radiátorok.

Nyíregyházán egyelőre még csak 6500 lakás és 45 közületi fogyasztó kérte a fűtés bekapcsolását. Derbecenben mintegy tízezer lakásban fűtenek a lakók kérésére.

Egerben a lakóközösségek fele kérte eddig a távhőszolgáltatás bekapcsolását, kb 25 lakótömböt fűtenek már. Veszprémben csaknem ötven épületben indították be kérésre a fűtést, Dunaújvárosban a bölcsődékben és az óvodákban az intézményvezetők és a szülők kérésére már szerdán befűtöttek.

Kecskeméten, ahol negyvenezer fogyasztó van, a helyi távhőszolgáltató, a Termostar Kft. lépcsőzetesen indítja el a távfűtést, a lakossági fogyasztóknál kérés alapján, az éjszakai lehűlésre tekintettel már a hét közepe óta fűtenek.

Pécsen a távfűtött lakóházak 97 százalékával olyan szerződést kötöttek, amely alapján a távhőszolgáltató dönti el, mikor kapcsolják be a fűtést. Rozsos Rózsa, a cég ügyfélkapcsolati menedzsere szerint az időjárás még nem indokolta a szolgáltatás beindítását. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.