Ma is élőláncoztak a diákok a tanáraikért

oktatás
2022 szeptember 23., 11:38
comments 4

Egyre aktívabb a diáktársadalom a közoktatásügyi megmozdulásokban, a tanév kezdete óta volt már tüntetés Budapesten és Miskolcon, kétszer is tartottak virrasztást több budapesti iskolánál, és sorra rendezik a szolidaritási akciókat.

Csütörtökön három budapesti iskolánál volt élőlánc és közös éneklés, ma pedig a szintén budapesti Szerb Antal Gimnázium diákjai akcióztak. Közleményük szerint 7:40-7:50 között mintegy 300 diák gyűlt össze, hogy élőláncot alkossanak a gimnázium épülete körül. Azt írják, így akartak csatlakozni sok más iskola diákközösségéhez, hogy felhívják fel a figyelmet arra, hogy az oktatási rendszer problémáinak megoldása nem tűr halasztást. „A minőségi oktatás mindannyiunk közös ügye” - üzenik.

A Szerb Antal Gimnázium diákjai.
photo_camera A Szerb Antal Gimnázium diákjai. Fotó: Horvath Zs.Andras/Horvath Zs.Andras
A Szerb Antal Gimnázium diákjai.
photo_camera A Szerb Antal Gimnázium diákjai. Fotó: Horvath Zs.Andras/Horvath Zs.Andras

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.