Szijjártó Putyin portréja alatt egyeztetett az orosz külügyminiszterrel New Yorkban

POLITIKA
2022 szeptember 23., 05:14
comments 43

Az ENSZ New York-i közgyűlése újból alkalmat adott arra, hogy Szijjártó Péter kezet rázhasson régi barátjával, Szergej lavrov orosz külügyminiszterrel. A beszélgetésükre egy olyan teremben került sor, aminek a faláról Vlagyimir Putyin figyelte őket.

photo_camera Lavrov és Szijjártó egyeztetnek Fotó: MARTON_KIRALY/Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó a rövid beszámolója szerint arról beszélt Lavrovnak, hogy a háborús inflációra és az elszabaduló energiaárakra az egyetlen megoldás a béke. Csalódottan tette hozzá, hogy mindezt egyedüli EU-s külügyminiszterként mondta el a kollégájának. Egyébként a beszámolók szerint Szergej Lavrov 90 perces késéssel tartotta meg beszédét az ENSZ-közgyűlésen, majd a háborút védő és az ukránokat lenácizó beszéde után rögtön távozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.