Űrkutatási és oktatási megállapodást kötött Magyarország és Mexikó

szeptember 23., péntek 13:03
4

Oktatási és űrkutatási együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszterrel, tájékoztatta Mexikó budapesti nagykövetsége pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a két miniszter - akik a New York-i ENSZ közgyűlésén vesznek részt - munkamegbeszélést folytatott, és abban állapodtak meg, hogy Magyarország a Stipendium Hungaricum program keretében évente negyven ösztöndíjat adományoz olyan mexikói fiataloknak, akik magyar intézményekben szeretnének tanulni.

Megállapodásban az is szerepel, hogy Magyarország és Mexikó együttműködik „békés célú űrtevékenységben”, a „világűr feltárása érdekében” információt cserél és közös technológiai fejlesztésekben is részt vesz.

Szijjártó Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is találkozott New Yorkban pénteken. Mindezt annak ellenére, hogy az Európai Unió arra kérte a tagállamokat, hogy ne tartsanak kétoldalú megbeszéléseket az orosz féllel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt