Exkluzív!44!!: Szijjártó derékig a Balatonban állva tudta meg, hogy Magyarországon épül meg a BMW új gyára

POLITIKA
szeptember 24., 9:32
comments 8

Akkora interjút adott Szijjártó Péter a Blikknek a New Yorki ENSZ közgyűlés után, hogy arra nehéz szavakat találni. A most pontosan 8 éve hivatalban lévő külügyminiszternek intézett első izzasztó kérdés azt volt, hogy mi volt a legmeghökkentőbb intézkedése a hivatalba lépése után.

A válasz magáért beszél:

„Az egyik első ilyen intézkedés az lehetett, amikor a protokollraktárat lecseréltük, és a különböző porcelánok helyét átvették a Puskás Ferenc nevéhez kötődő labdák, mezek és ajándéktárgyak. A külügyi protokollban fontos helye van az ajándékozásnak, amire általában a tárgyalásokat követően kerül sor, és tapasztalatból mondhatom, hogy a külügyminiszter-kollégák sok helyen őszinte, gyermeki örömmel fogadják a Puskás-labdákat.”

Szijjártó ezután maga is gyermeki lelkesedéssel mesélt arról, hogy bizony ő is szokott focitárgyakat ajándékba kapni, mi több, a FIFA-nak és az UEFA-nak nincs olyan tagszervezete, amelytől ne lenne Szijjártó feliratos meze.

Ezután már csak adja magát a kérdés, hogy vajon melyiknek örült a legjobban?

„Mindegyiknek természetesen, de a legmaradandóbb talán az volt, amikor az egyik szomszédos ország Házelnöke – aki közismerten titkosszolgálati háttérrel is rendelkezik – két komplett szerelést, tehát mezt, gatyát és még zoknit is adott nemzeti válogatottja színeiben a gyerekeimnek” - hangzott a lelkes válasz.

Ha pedig már ennyire belemerült a külügyminiszter úr a nosztalgiázásba, akkor kár is lenne félbeszakítani. Jöjjön a következő szép pillanat:

„Volt egy nyári vasárnap, amikor a balatongyöröki strandon voltunk a családdal, és ekkor volt a BMW igazgatótanácsának az ülése is Németországban. Rengeteg tárgyalás volt már mögöttünk, mindenki nagyon izgatott volt és tudtam, hogy ezen az ülésen végre döntés születhet. Ezért megkértem a személybiztosító kollégát, hogy ha úgy alakul, kérem, ezúttal figyelje a mobiltelefont is, és ha az adott számról jön a hívás, szóljon. Épp’ a gyerekekkel voltam a vízben, amikor hirtelen látom, hogy nagy erővel fut felém, magasra tartva a telefont. Felvettem és végül így, derékig a Balatonban derült ki, hogy Debrecen nyerte a beruházást, Magyarországon épül fel a BMW új gyára.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt