Egy nap alatt 36 ember halt meg Indiában a monszunban

külföld
szeptember 24., 11:20

Mindössze egy nap alatt legalább 36 ember halt meg Indiában viharoknak és villámcsapásoknak köszönhetően, írja a Guardian.

Uttar Pradesh állam északi részén legalább 24 ember halt meg, miután a házaik összeomlottak, mert annyi eső esett, hogy a szerkezet már nem bírta el. Prayagraj városában egy 15 éves tinédzser halt meg, aki egy tetőn üldögélt egy barátjával, amikor beléjük csapott a villám. A barát túlélte, de kórházba szállították.

A tisztviselők szerint az elmúlt öt napban 39 embert ölt meg villámcsapás, ezért a hatóságok ismét iránymutatást adtak ki arra nézve, hogy hova vonuljanak az emberek vihar idején.

A villámcsapások és az abból kifolyó balesetek nagyon gyakoriak Indiában a monszun idején, de erre még a globális felmelegedés is rásegít, ugyanis a kutatások szerint minden 1 fokos hőmérsékletemelkedés tizenkétszeresére növeli a villámok gyakoriságát. Indiában 34 százalékkal nőtt a villámcsapások száma az elmúlt évben, aminek következtében a halálesetek száma is megugrott. Indiában 2016-ban 1489 ember halt meg villámcsapásban, szemben a 2021-es 2869-cel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt