Az MSZP megtalálta a bajok forrását Zuglóban, a neve: Hadházy Ákos

káosz
2022 szeptember 25., 17:34
comments 29

Hadházy Ákost áprilisban országgyűlési képviselővé választották a zuglóiak. Azóta fél év telt el, Hadházy pedig még mindig nem tehette le az esküjét. Nem volt ott a parlament alakuló ülésén, Kövér László házelnök pedig azóta sem biztosított neki másik alkalmat az eskütételre, így a mandátumát sem tudta felvenni. Jogait így nem gyakorolhatja, kötelezettségeit nem tudja teljesíteni, fizetést sem kap, sőt, külön törvényterevezet is születhet a csuklóztatására. Egy megválasztott képviselő munkájának akadályoztatása messziről sem tűnik túl demokratikus lépésnek.

Erről a helyzetről a zuglói MSZP is megemlékezett egy posztban – amit a Mandiner is szemlézett –, de egy különös csavarral.

Ők azt emelik ki, hogy Hadházy „Zuglóért és az itt élő emberekért semmit nem tett az elmúlt öt hónapban.” Azt is a fejéhez vágják a kerületi szocialisták, hogy „addig kavart az időközi önkormányzati választás kapcsán, hogy nyolc év után először a baloldal egyik fellegvárában az ellenzék vereséget szenvedett a Fidesztől.” A posztot úgy állították be, hogy nem lehet beágyazni ide, ezen a linken lehet elérni.

photo_camera Forrás: MSZP Zugló

Valószínűleg a múlt heti időközire utalnak, ahol a fideszes Juhász-Péter Pál 70 szavazattal szerzett többet, mint az ellenzéki pártok által támogatott Kökény Dalma Ilona. A helyzetet bonyolította, hogy a helyi MSZP nem állt be a jelölt mögé.

Ami pedig igazán felpaprikázhatta a zuglói szocikat, az az, hogy Haházy nemrég kiderítette, Tóth Csaba cége privatizálhatta a párt egykori irodáját Zuglóban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.