Interfax: egy volt ukrán parlamenti képviselőt is lebombáztak az ukránok Herszonban

külföld
2022 szeptember 25., 7:36
comments 1

Az orosz Interfax hírügynökség szerint két ember meghalt vasárnap délelőtt, amikor az ukrán erők HIMARS rendszerből kilőtt rakétája szállodába csapódott Herszonban. Az egyik áldozat Olekszij Zsuravko volt ukrán parlamenti képviselő.

Zsuravko az oroszbarát Régiók Pártjának a képviselője volt, amelynek vezetője, Viktor Janukovics a 2014-es Majdan-tüntetések után menekült el. Zsuravko sem maradt sokáig Ukrajnában, 2015-ben ő is Oroszországba ment, ahonnan csak idén tavasszal tért vissza Ukrajnába, pontosabban annak orosz megszállás alatt lévő részébe.

Az Interfax szerint a szállodában, ahol Zsuravko is meghalt, a herszoni „népszavazásról” tudósító újságírók dolgoztak. Ezek alapján valószínű, hogy Zsuravko is az elfoglalt ukrán területeket Oroszországhoz csatoló, ezzel a megszállást legitimáló referendum miatt volt ott. A megszállt régió orosz katonai-polgári közigazgatása a rakétatámadást terrorcselekménynek nevezte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt