Lenyakazás kísérletéért 6 meccses eltiltás járt a csíki légiósnak a magyar hokibajnokságban

sport
2022 szeptember 25., 06:33

Lendületesen kezdte a hokiszezont az Erste Ligában a Csíkszeredai Sportklub frissiben szerződtetett kanadai légiósa. A viharos előéletű – balhéiról, verekedéseiről, eltiltásairól elhíresült – Garrett Clarke csapata első meccsén még csak kisbüntetést sem kapott, az FTC-Telekom elleni másodikon viszont alaposan beindult.

photo_camera Balról Clarke, jobbról Sarcia Fotó: FTC-Telekom

A magyar bázisú nemzetközi hokibajnokságok utóbbi szezonjait meghatározó két csapat péntek esti budapesti összecsapásán először is ökölcsatába bonyolódott a hazaiak védőjével, Sarcia Antoninóval, majd különös gólörömében kis híján lefejezte a zöld-fehérek egy másik bekkjét.

Mindez még csak a bevezetés volt, az 50. percben egy abszolút ártalmatlan szituációban Tóth Adriánnak, az FTC csatárának a fejét próbálta meg ütővel elválasztani a törzsétől. Ez lett az utolsó csepp a pohárban, a játékvezetők végleges kiállítással küldték zuhanyozni, majd a liga fegyelmi bizottsága 6 meccses eltiltással díjazta cselekedetét.

link Forrás

A 29 éves Garrett Clarke 2016-ban a Miskolci Jegesmedvéknek „köszönhetően” bukkant fel először a magyar hokiban, és azonnal letette a névjegyét a balhéival. Ez nem akadályozta meg utóbb a Brassót, hogy két ízben is szerződtesse, majd idén a Csíkszeredát, hogy szintén megpróbálkozzon vele. Eddig ennyire jutottak egymással.

A szóban forgó FTC-Telekom–SC Csíkszereda Erste Liga-csúcsrangadót „mellesleg” a zöld-fehérek nyerték 6-2-re a címvédő ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.