Megint ezrek tüntetnek a moldovai elnök ellen

külföld
2022 szeptember 25., 18:01
comments 7

Ezrek tüntettek a moldovai elnök rezidenciája előtt Chisinau belvárosában azután, hogy egy hete szintén az utcára vonultak az emberek. A tiltakozók a Nyugat-barát miniszterelnököt és kormányát hibáztatják az elszabadult inflációért és a drasztikusan emelkedő energiaárakért. A Reuters tudósítója szerint a „Le Maia Sanduval” és „Le a kormánnyal" jelszavakat skandálják, valamint sátrakat állítanak fel az épület előtt.

Maia Sandu moldovai elnök március 6-án Kisinyovban
photo_camera Maia Sandu moldovai elnök március 6-án Chisinauban Fotó: Olivier Douliery/AFP

Az emelkedő árak miatti elégedetlenséget most az ellenzék, azon belül is Ilan Shor, az egymilliárd eurós csalásért elítélt egykori üzletember pártja igyekszik kihasználni. Shor pártjának egyik képviselője, Dinu Turcanu például arról beszélt, hogy „Moldova a klinikai halál állapotában van a jelenlegi kormány miatt”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.