Sajtóinformációk szerint a nyolcadik szankciós csomagban nem lesz szó olajról és gázról

háború
2022 szeptember 25., 13:43
comments 6

„Mivel a G7-ek még mindig dolgoznak az olajárplafon részletein, ez valószínűleg nem szerepel majd az EU Oroszország elleni sürgősségi szankciós csomagjában” – írta a twitterén Rikard Jozwiak, a Szabad Európa szerkesztője.

Ugyanakkor információi szerint valószínűleg a vegyipar, a gépgyártás és a fémipari termékek ellen is szankciókat fognak alkalmazni, összesen 12 milliárd euró értékben.

link Forrás

A Reuters korábban arról írt, hogy az Európai Tanács október 6-7-ei ülésére újabb szankciókat készítenek elő, ám az energiahordozókat érintő korlátozásokat összehangolnák a G7-ek döntésével.

(Borítókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.