Az iráni vezetés szerint Washington áskálódik

külföld
2022 szeptember 26., 21:10
comments 1

Az iráni tüntetéshullámokat kihasználva, az ország stabilitásának aláásásával vádolja az Egyesült Államokat az iráni vezetés. Azt is elmondták, hogy nem fogják annyiban hagyni Washington áskálódását.

photo_camera Nasser Kanaani, az iráni külügy szóvivője júliusi sajtótájékoztatón. Fotó: ATTA KENARE/AFP

Iránban több mint egy hete tartanak az intenzív tüntetések a 22 éves kurd Mahsa Amini halála miatt. Számos európai nagyvárosban is kiállnak az iráni nőkért, Londonban tüntetők csaptak össze a hatóságokkal, a világ államai pedig sorra ítélik el az iráni rezsimet.

Az amerikai vezetés múlt héten szankcionálta az iráni erkölcsrendészetet, valamint belengette: akár internetet is biztosítanának a tüntetőknek, hiszen az országban jelentősen korlátozzák az internetes tartalmakhoz való hozzáférést.

„Washington mindig Irán stabilitásának és biztonságának meggyengítésére törekszik, igaz mindeddig sikertelenül” – írta az iráni külügyminisztérium szóvivője Nasser Kanaani. A szóvivő Instagram posztjában az Egyesült Államok és néhány EU-s ország vezetését az iráni kormányt támogató milliók semmibevételével vádolja. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.