Pekingi puccsról és letartóztatott Hsziről terjedtek a pletykák a hétvégén, de ez csak azt jelzi, hogy mennyire átláthatatlan a kínai politika

külföld
2022 szeptember 26., 08:11
comments 1

A hétvégén elárasztották a közösségi oldalakat (főleg a Twittert) a posztok arról, hogy puccs van Kínában, és Hszi Csin-ping házi őrizetbe került. Ez nagyon nagy valószínűséggel nem történt ugyan meg, de a posztok terjedése mutatja, hogy mennyire feszült és felforrósodott a belpolitikai helyzet az országban, ahol október közepén pártkongresszust tartanak.

A futótűzként terjedő pletykáknak nyilván az is jót tett, hogy a kínai politikai történéseket rendkívül nehéz átlátni, minden fontosabb döntés a színfalak mögött zajlik, és az országban nem működhet a párttól független sajtó.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.