Társadalmi egyeztetést indít a Magyar Orvosi Kamara a szívhangtörvényről

POLITIKA
szeptember 26., 19:24
comments 6

Az abortusz rendkívül komplex és érzékeny téma, amiben társadalmi egyeztetés és szakmai konzultáció nélkül nem lehet döntést hozni, ezért a Magyar Orvosi Kamara elnöksége úgy döntött, hogy társadalmi egyeztetést indítanak a szívhangtörvényről. Ezt a kamara alelnöke, Dr. Lénárd Rita mondta el az ATV-nek a Heti Napló vasárnap esti adásában.

Lénárd elmondta, hogy rendezvényt szerveznek, ahol minden szakterület és érintett egy-egy képviselőjét szólaltatják majd meg. A MOK így szeretné egyértelművé tenni, hogy a társadalommal konzultálni kell, főleg ilyen érzékeny kérdésekben.

photo_camera Fotó: RAJAAISYA/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library via AFP

A szívhangtörvény néven emlegetett rendeletmódosítást a Magyar Közlöny tette közzé szeptember 12-én, három nappal később pedig már életbe is lépett az abortusztörvény módosítása.

A rendezvény időpontjáról és helyéről egyelőre a 444 megkeresésére sem árultak el részleteket, csak annyit, hogy nyílt, de regisztrációköteles eseményre készülnek.

Böszörményi-Nagy Géza, a MOK Országos Etikai Bizottságának elnöke korábban úgy fogalmazott, mind a beteg érdekében, mind etikai szempontból támogatják az új rendeletet. A Kamarát arról is kérdeztük, minek hatására változott meg a véleményük az abortusztörvény módosításról. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt