Már Kiskőrösön is drónnal figyelik, hogy a közlekedők megsértik-e a szabályokat

közlekedés
2022 szeptember 27., 12:20
comments 6

A kiskőrösi rendőrök hétfőn a levegőből figyelték, hogy a helyi és az átutazó sofőrök mennyire tartják be a közlekedési szabályokat. Volt, aki fennakadt az ellenőrzésen – írja a police.hu.

photo_camera Fotó: police.hu

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai Kiskőrösön, a József Attila út és a Petőfi Sándor út kereszteződésében fokozott ellenőrzést hajtottak végre, az akcióban a Készenléti Rendőrség speciális, drónkezelő egysége is közreműködött.

Délelőtt 20 percet töltött a levegőben a drón, amivel kiszűrték az úton a sárga és a piros fényjelzésen szabálytalanul áthaladókat, szabálytalanul előzőket, kanyarodókat és a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztóit – írja a rendőrség, ami szerint „a jogsértéseket helyben szankcionálták”: két közigazgatási bírságot és két helyszíni bírságot szabtak ki, illetve elfogtak egy körözött személyt is.

A rendőrség az utóbbi években drónnal többek között közlekedési szabályszegőket és szemetelőket is üldöz vidéken. A közterek kamerákkal való ellenőrzésének problémáiról itt írtunk korábban. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.