A Kreml szerint ostobaság azt gondolni, hogy ők robbantották fel az Északi Áramlat vezetéket

külföld
2022 szeptember 28., 10:52
comments 13

A Kreml szerint az állítások, miszerint Oroszország állt az Északi Áramlat gázvezeték elleni támadás mögött, „megbízhatóan ostobaság”, írja a Guardian.

Egyelőre még nagyon óvatosak az országok vezetői azzal kapcsolatban, hogy ki miatt rongálódott mindkét vezeték, de a dán miniszterelnök szerint egyértelmű, hogy szándékosan tették tönkre a vezetéket.

A Kreml szóvivője, Dimitrij Peszkov szerint az, hogy az oroszokat fogják vádolni a vezetékek megrongálásával teljesen kiszámítható és megbízhatóan ostobaság is.

„Ez nagy probléma számunkra, mert először is az Északi Áramlat 2 mindkét vezetéke tele van gázzal – az egész rendszer készen áll a gáz szivattyúzására, és a gáz nagyon drága... Most a gáz a levegőbe repül” - mondta újságírónak.

Peszkov szerint az okokat ki kell vizsgálni, és csak aztán lehet beszélni a vezeték megjavításáról. Az USA egyébként már felajánlotta, hogy segít a kivizsgálásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.