Fenékbe harapott egy puma egy hétéves kisfiút Dél-Kaliforniában

külföld
2022 szeptember 28., 17:45
comments 3

Határozatlan időre lezárták a Stevenson Ranch-i Pico Canyon Parkot. A vadvédelmi hatóságok egy pumát keresnek, ami megharapott egy hétéves kisfiút.

Apa és fia hétfő este 7 óra körül sétáltak felfelé egy lépcsőn a 21 hektáros parkban, amikor egy puma előbújt a bozótból és megharapta a gyerek fenekét, közölte Patrick Foy százados a kaliforniai hal- és vadvédelmi minisztériumtól.

A fiától lemaradva sétáló apa meghallotta a fia fájdalmas kiáltását és nekirontott a pumának, ami elmenekült.

A fiút kórházba szállították, de a sérülése nem életveszélyes. A vadvédelmi tisztviselők mintát vettek a harapott sebből, hogy DNS-profilt készítsenek az állatról és megerősítsék, hogy a gyereket egy puma támadta meg.

Az apa szerint a puma nem viselte a a Nemzeti Park Szolgálat GPS-nyakörvét, amivel nyomon követik a faj tagjait Dél-Kaliforniában.

A pumák ritkán támadnak emberre. Foy szerint több mint száz év alatt, mintegy 20 megerősített támadás történt Kaliforniában.

A park kedd este óta zárva maradt, amíg a Kaliforniai Halászati és Vadvédelmi Minisztérium vizsgálja a területet. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma csalival megrakott dobozcsapda felállításával segített a puma felkutatásában. (via Los Angeles Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.