Hadházy Ákos október 10-én teheti le a parlamenti esküt

POLITIKA
2022 szeptember 29., 11:40
comments 17

Hadházy Ákos október 10-én leteheti a képviselői esküt - tudta meg az rtl.hu. Ezt a képviselő lapunknak is megerősítette.

Hadházy Ákos, a Zuglóban egyéni mandátumot nyert képviselő egyedüliként bojkottálta a parlament alakuló ülését, Kövér László házelnök pedig azóta nem adott lehetőséget arra, hogy letehesse az esküt.

A Házbizottság ülését rendszerint Kövér László vezeti, és ha nem ér rá, akkor inkább elnapolják, ezúttal nem ez történt. Most a KDNP-s Latorcai János vezette az ülést, ami Hadházy ügyével kezdődött - írta az rtl.hu.

photo_camera Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

"Leteszem az esküt, de nem fogok bejárni. Zuglóban ezt tudták, amikor megválasztottak. Mindent meg fogok tenni, hogy ne tartsam fent egy parlamentáris demokrácia látszatát" - mondta lapunknak Hadházy.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.