Szombathely polgármestere szerint működésképtelen lesz a város a megemelt távhődíjak miatt

POLITIKA
2022 október 01., 13:05
comments 4

„A mostani drágulás összességében milliárdos nagyságrendű pluszkiadást jelent a városnak,” amit az önkormányzat nem tud kigazdálkodni, mondta Szombathely polgármestere az ugytudjuk.hu-nak. A kormány péntek esti Magyar Közlönyben tette közzé az új ártáblát, ami szerint

Szombathelynek a korábbinál tizenkétszer többet kell fizetnie, az eddigi 4100 forint helyett 51 456 forintot gigajouleonként a távhőért.

Nemény András elmondta, hogy „a Megyei Jogú Városok Szövetségének legutóbbi ülésén minden polgármester, beleértve a fideszes kollégáimat is, azon a véleményen volt, hogy az állam a legrosszabb tőzsdei áron jegyezte le a gáz beszerzését. Abban mindannyian egyetértettünk, hogyha már az állam hozta nehéz helyzetbe az önkormányzatokat, akkor ezt a helyzetet is neki kell kezelnie, vagyis, adjon megfelelő mértékű kompenzációt.” Hozzátette:

„Enélkül Szombathely egészen biztos, hogy működésképtelen lesz. A kormány most ugyanazt a metódust szeretné alkalmazni, mint a koronavírus-járvány után, vagyis, hogy a városvezetőkkel egyesével tárgyalnának. Ez azonban olyan hosszan húzná el a folyamatot, hogy nem tudnánk, meddig, és hogyan tervezzünk. Az biztos, hogy ezt a helyzetet nem mi teremtettük, és égető az állami beavatkozás.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.