Szombathely polgármestere szerint működésképtelen lesz a város a megemelt távhődíjak miatt

POLITIKA
október 1., 13:05
comments 4

„A mostani drágulás összességében milliárdos nagyságrendű pluszkiadást jelent a városnak,” amit az önkormányzat nem tud kigazdálkodni, mondta Szombathely polgármestere az ugytudjuk.hu-nak. A kormány péntek esti Magyar Közlönyben tette közzé az új ártáblát, ami szerint

Szombathelynek a korábbinál tizenkétszer többet kell fizetnie, az eddigi 4100 forint helyett 51 456 forintot gigajouleonként a távhőért.

Nemény András elmondta, hogy „a Megyei Jogú Városok Szövetségének legutóbbi ülésén minden polgármester, beleértve a fideszes kollégáimat is, azon a véleményen volt, hogy az állam a legrosszabb tőzsdei áron jegyezte le a gáz beszerzését. Abban mindannyian egyetértettünk, hogyha már az állam hozta nehéz helyzetbe az önkormányzatokat, akkor ezt a helyzetet is neki kell kezelnie, vagyis, adjon megfelelő mértékű kompenzációt.” Hozzátette:

„Enélkül Szombathely egészen biztos, hogy működésképtelen lesz. A kormány most ugyanazt a metódust szeretné alkalmazni, mint a koronavírus-járvány után, vagyis, hogy a városvezetőkkel egyesével tárgyalnának. Ez azonban olyan hosszan húzná el a folyamatot, hogy nem tudnánk, meddig, és hogyan tervezzünk. Az biztos, hogy ezt a helyzetet nem mi teremtettük, és égető az állami beavatkozás.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt