G7: A rezsiválság miatt sokan dízelt tölthetnek a régi olajkályhába

energia
2022 október 02., 06:23
comments 11

Sokan olajfűtéssel spórolhatnak a gázon, ha van dízelautójuk, írja a G7. A kocsiba tankolt üzemanyagot hatósági áron, literenként 480 forintért árulják, vagyis azok számára, akik az átlagnál több gázt fogyasztanak, így csak részben jogosultak a rezsicsökkentésre, megérheti dízelt tölteni az olajkályhába.

Bár manapság szinte senki sem fűt olajjal Magyarországon, a gazdasági portál idéz egy kéményseprőt, aki úgy látja, egyre többen veszik elő a régi olajkályhákat.

photo_camera Illusztráció: Julius-Christian Schreiner/dpa via AFP

Ha tényleg lesznek, akik dízellel segítenek rá a fűtése, az a G7 szerint fordított olajszőkítésnek is nevezhető. A 90-es évek híres csalási módszere arról szólt, hogy a hatóságilag pirosra színezett, fűtésre használható háztartási tüzelőolajat visszaszínezték sárgára, nehogy meg lehessen különböztetni az üzemanyagtól. Így az olcsó tüzelőolajat autóba tankolható dízelként adták el, jóval drágábban. Most épp fordítva, az olcsó dízelt használhatják majd fűtése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.