G7: A rezsiválság miatt sokan dízelt tölthetnek a régi olajkályhába

energia
október 2., 6:23
comments 11

Sokan olajfűtéssel spórolhatnak a gázon, ha van dízelautójuk, írja a G7. A kocsiba tankolt üzemanyagot hatósági áron, literenként 480 forintért árulják, vagyis azok számára, akik az átlagnál több gázt fogyasztanak, így csak részben jogosultak a rezsicsökkentésre, megérheti dízelt tölteni az olajkályhába.

Bár manapság szinte senki sem fűt olajjal Magyarországon, a gazdasági portál idéz egy kéményseprőt, aki úgy látja, egyre többen veszik elő a régi olajkályhákat.

photo_camera Fotó: JULIUS-CHRISTIAN SCHREINER/dpa Picture-Alliance via AFP

Ha tényleg lesznek, akik dízellel segítenek rá a fűtése, az a G7 szerint fordított olajszőkítésnek is nevezhető. A 90-es évek híres csalási módszere arról szólt, hogy a hatóságilag pirosra színezett, fűtésre használható háztartási tüzelőolajat visszaszínezték sárgára, nehogy meg lehessen különböztetni az üzemanyagtól. Így az olcsó tüzelőolajat autóba tankolható dízelként adták el, jóval drágábban. Most épp fordítva, az olcsó dízelt használhatják majd fűtése.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt