Egy nem létező városban, a sivatag közepén rendezhet téli játékokat Szaúd-Arábia

sport
2022 október 04., 11:19
comments 11

A szaúd-arábiai NEOM városa rendezheti 2029-ben az Ázsiai Téli Játékokat, jelentették be szerdán, tekintet nélkül arra, hogy Szaúd-Arábia a világ egyik legforróbb országa, ahol ugyan egyszer mértek -1 fokot januárban, de a napi középhőmérséklet még januárban se süllyed 14 fok alá, aminél már decemberben és februárban is három fokkal melegebb szokott lenni.

The Line, a gigahosszú felhőkarcoló-páros
photo_camera The Line, a gigahosszú felhőkarcoló-páros Forrás: Neom

Persze az időjárás mit se számít, Szaúd-Arábia a játékokat egy egyelőre még csak papíron létező városban, Mohamed bin Szalman gyilkos koronaherceg 500 milliárd dolláros megaprojektje, a NEOM részeként elképzelt, 170 kilométer hosszú egyenes vonalként tervezett, így szimplán csak A Vonalnak nevezett városban készülnek megszervezni, amelynek nyilvánvalóan része egy klimatizált hegy is, hogy a hőségben is lehessen szabadtéren síelni.

Trojena tava és látképe a terveken
photo_camera A világ legforróbb téli játékait a TROJENA névre keresztelt mesterséges tó és klimatizált hegy körül tervezik megrendezni. Forrás: Neom

"A szaúdi vezetés és őfelsége, a koronaherceg korlátlan támogatásával első nyugat-ázsiai országként 2029-ben mi rendezhetjük meg az Ázsiai Téli Játékokat" - jelentette be büszkén a Twitteren Abdulaziz bin Turki al-Fajszal herceg, sportminiszter, vér szerinti rokon. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.