Az iskolák nagy napja

reggel 4
2022 október 05., 05:43

Jó reggelt! Nem akármilyen nap áll mögöttünk, és nem akármilyen nap áll előttünk. Ha a kormány be nem dob valami gumicsontnál is cuppogósabb témát, akkor reggeltől estig az oktatásról fog szólni minden. Már elindult élő közvetítésünk, és perceken belül kezdődik az élőlánc az iskolák körül.

De mielőtt rátérünk ezekre, ajánlok 4 más témájú cikket:

Jó szóval oktasd

Ma egymást érik a tiltakozó megmozdulások az iskoláknál és a köztereken. Érdemes végiggörgetni a programlistánkon, ahol nem csak a reggeli budapesti élőláncok, a délutáni hídfoglalás és az esti Kossuth téri koncert szerepel, hanem több tucat esemény az egész országból.

Tegnap reggel ment ki Szász Zsófi és Kaufmann Balázs kivételesen erős videója a polgári engedetlenség miatt kirúgott két kölcseys tanár hétfői munkanapjáról. Estére mindketten újabb hírt adtak magukról: Palya Tamás új állást kapott, nem iskolában; Törley Katalin jogi úton támadja meg a nyilatkozatot.

Balázs nem sokkal később már a Szent István Gimnázium elől jelentkezett, ahol a diákok csendes tiltakozással igyekeztek megakadályozni három tanáruk kirúgását. Sikerült videóra vennie, ahogy távozik a tankerületi vezető, aki ebbe a gimibe járt, és most visszajött a tanárait fenyegetni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.