Diáklányok fojtották bele a szót a rettegett iráni félkatonai szervezet tagjába

külföld
október 5., 11:21
comments 10

Szerdán került fel az internetre az a videó, amin a Forradalmi Gárda alá tartozó félkatonai szervezet, a Baszidzs szólni kíván a tüntető diáklányokhoz, de a fiatalok nem hagyják neki, és kendőjüket levéve skandálják, hogy „tűnj el, Baszidzs!”, írja a BBC.

Az elmúlt hetekben országszerte terjedő tüntetéseket többek között a Baszidzs tagjai is segítettek leverni. A tüntetéseket egy 22 éves nő, Mahsa Amini halála okozta, aki nem sokkal azután halt meg, hogy az erkölcsrendészek őrizetbe vették. Amini történetéről és a tüntetések kezdetéről részletesen is írtunk, azóta több tucat halálos áldozata lehet már a rezsim brutális fellépésének, de a tiltakozások nem hagytak alább.

Olyan videókat is látni az elmúlt napokból, hogy egy idős nő tapsol a fejkendő nélkül tüntető diáklányoknak.

Ali Hámenei, Irán legfőbb vezetője hétfőn szólalt meg először a hetek óta tartó tüntetésekkel kapcsolatban, és közölte, hogy azok mögött az USA és Izrael áll, és hogy mindenben támogatja a biztonsági erőket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt