Megegyezett a Rust forgatásán lelőtt operatőr, Halyna Hutchins családja Alec Baldwinnal és a film producereivel

külföld
2022 október 05., 18:56
comments 2

Alec Baldwin és a Rust című western producerei megegyeztek a film tavaly októberben elhunyt operatőrének, Halyna Hutchinsnak a családjával. Az operatőrt Baldwin lőtte le véletlenül egy kellékfegyverrel a film forgatásán.

photo_camera Halyna Hutchins
Fotó: MOSTAFA BASSIM ADLY/Anadolu Agency via AFP

A Rust forgatása az új-mexikói Santa Fe melletti Bonanza Creek Ranchon zajlott 2021 októberében, amikor Hutchins életét vesztette. Az állam munkabiztonsági hivatala a lehető legmagasabb összegű bírságot szabta ki a filmet gyártó cégre a biztonsági mulasztások miatt. Az új-mexikói orvos szakértői hivatal augusztusban balesetnek minősítette a történteket, mivel a fegyver töltöttségét nem találták szándékosnak.

A mostani egyezség értelmében a család Baldwin és mások ellen indított keresetét visszavonják, és a film forgatása januárban folytatódik az összes eredeti főszereplővel – közölte Matthew Hutchins, az áldozat özvegye egy nyilatkozatban.

Az egyezség részeként Matthew Hutchins a Rust executive producere lesz.
„Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt.” – fogalmazott Matthew Hutchins.

Baldwin ügyvédje, Luke Nikas a megegyezésről azt mondta:

„Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult ennek a tragikus és fájdalmas helyzetnek a megoldásához.”

(via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt