Musk most mégis inkább megvenné a Twittert

TECH
2022 október 05., 04:07
comments 7

Elon Musk a jelek szerint ismét meggondolta magát, és ezúttal mégis arra hajlik, hogy az általa eredetileg bemondott áron vásárolja meg a Twittert. A vállalatnak írt keddi levelében legalábbis az állt, hogy hajlandó kifizetni az általa hónapokkal ezelőtt bemondott részvényárakat.

A meglepő fordulat kevéssel azelőtt történt, hogy a két fél bíróságra ment volna, mivel a Twitter vezetése ott akarta kikényszeríteni, hogy Musk fizesse ki az általa dokumentáltan vállalt 44 milliárd dolláros vételárat.

Musk és a Twitter-fiókja.
photo_camera Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

Jogi elemzők korábban arról írtak, hogy a Twitter igénye megállhat a bíróságon, mivel annyira nem voltak meggyőzőek azok az érvek, melyeket Musk hozott fel azért, hogy kitáncolhasson az üzletből.

Musk mostani javaslatában feltételül szabta, hogy az üzlethez kapjon adósságfinanszírozást, valamint hogy a bíróság megszüntesse a peres eljárást.

Elon Musk idén áprilisban írta alá az adásvételi szerződést 44 milliárd dollárról a San Francisco-i székhelyű közösségi médiavállalatra. Az üzletből nem sokkal később megpróbált kihátrálni arra hivatkozva, hogy a Twitter elhallgatta előle a hamis és automata felhasználói fiókok tényleges számát. A cég júliusban indított pert Musk ellen, amelyben azt követelte, hogy fizesse meg a kialkudott vételárat.

Elon Musk megállapodási javaslatának hírére a cég részvényeinek árfolyama mintegy 20 százalékkal, 52 dollárra ugrott. Ez a részvényár ugyanakkor még mindig elmarad az adásvételi szerződésben szereplő, részvényenkénti 54,20 dollártól.

Az amerikai techipart követő elemzők között akadtak olyanok, akik most is megjegyezték, nehéz követni, hogy Musk vajon ezúttal komolyan gondolja-e, amit állít, vagy csak időhúzásra játszik, és ismét meggondolhatja magát. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.