Vlagyimir Putyin az ukrán embereket, kultúrát, nyelvet, irodalmat dicsérte

külföld
október 5., 16:20
comments 17

Az orosz elnök egy pedagógusoknak rendezett díjátadó ünnepségen arról beszélt, hogy Oroszország stabilizálni fogja helyzetét abban a négy ukrán megyében, ahol úgynevezett „népszavazásokon” kényszerítették ki az Oroszországhoz való csatlakozást. Vlagyimir Putyin ezzel elismerte, hogy Moszkva nem ura a helyzetnek.

A legfrissebb hírek szerint az oroszok az egyik érintett megyében, Herszonban kényszerültek területek feladására, és Luhanszkban sem stabil a helyzetük.

Putyin igyekezett megnyugtatni a pedagógusokat: „A helyzet stabilizálódni fog, és képesek leszünk nyugalomban fejleszteni ezeket a területeket.”

Szerinte „a jelenlegi tragédia ellenére is” nagy tisztelettel viseltetnek az ukrán emberek, az ukrán kultúra, nyelv, irodalom iránt.

A február 24-én megindított orosz offenzíva következtében több tízezer ember vesztette életét, milliók kényszerültek menekülni otthonaikból. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt