Biden szabadon engedi a marihuána miatt szövetségi börtönben ülőket

külföld
2022 október 06., 20:40
comments 6

„Több ezren vannak, akiket korábban marihuána birtoklásáért szövetségi szinten elítéltek, megtagadhatják tőlük a munkavállalást, a lakhatást vagy az oktatási lehetőséget. A döntés segít enyhíteni az ítéletekből eredő járulékos következményeket” – írta Joe Biden azzal az intézkedéssel kapcsolatban, amelyben megbocsát minden marihuána birtoklásával kapcsolatos szövetségi bűncselekményt.

Biden utasította Merrick Garland főügyészt, hogy dolgozza ki az adminisztratív eljárást a kegyelmi okiratok kibocsátására.

Az elnök kérte az államok kormányzóit, hogy kövessék a példáját. Változtatna a marihuána szövetségi szintű besorolásán is, mivel azt jelenleg egy szinten kezelik a heroinnal és az LSD-vel, és magasabb besorolásba tartozik, mint a fentanil és a metamfetamin. (Reuters)

photo_camera Joe Biden napszemüvegben. Fotó: DREW ANGERER/Getty Images via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.