Családjával is végzett a thaiföldi tömeggyilkos, mielőtt agyonlőtte magát

tragédia
2022 október 6., 9:37
comments 2
photo_camera Panya Khamrab, az észak-thaiföldi mészárlás elkövetője a nem sokkal a tömeggyilkosságok után kiadott fotón Fotó: HANDOUT/AFP

Már több mint 34 áldozata van a Thaiföld Nong Bua Lamphu tartományában történt csütörtöki mészárlásnak.

Egy volt rendőr, aki a hírek szerint tavaly szerelt le, egy óvodában kezdett lövöldözni az ország északkeleti régiójában fekvő kisváros egyik külkerületében.

Nong Bua Lamphu 500 kilométerre fekszik a főváros Bangkoktól északra, és viszonylag közel van a laoszi határhoz.

A hatóságok megerősítették, hogy a mészárlás után elmenekülő férfi - Panya Khamrab - öngyilkosságot követett el. A helyi média arról ír, hogy a férfi a családjával is végzett, mielőtt megölte magát.

Nagyjából 30 gyermek tartózkodott az épületben, amikor az elkövető, valamivel ebédidő után, megközelítette az épületet - mondta a Reutersnek egy kerületi tisztviselő. A fegyveres először a személyzetet lőtte le, majd gyerekekre támadt. Négy vagy öt alkalmazottat lőtt le, köztük egy nyolc hónapos terhes óvónőt.

Az áldozatok közül legalább 23-an gyerekek, ezt időközben a hatóságok megerősítették.

Az eset teljesen sokkolta Thaiföldet, ahol ugyan magas a fegyveres erőszak aránya, de ritkán fordul elő iskolai és gyermekeket érintő tömeges lövöldözés. Az elkövető indítéka egyelőre tisztázatlan.

A tragédia komoly kérdéseket vetett fel a hadsereg bázisain található lőfegyverek biztonságával, illetve hozzáférhetőségével kapcsolatban. Főleg, mivel a legutóbbi hasonló esetben is egy katona volt az elkövető: 2020-ban Nakhon Ratchasima városában egy hivatásos tiszt ölt meg 21 embert, miközben több tucat embert meg is sebesített. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt