Családjával is végzett a thaiföldi tömeggyilkos, mielőtt agyonlőtte magát

tragédia
2022 október 06., 09:37
comments 2
Panya Khamrab, az észak-thaiföldi mészárlás elkövetője a róla kiadott fotón nem sokkal a tömeggyilkosságok után
photo_camera Panya Khamrab, az észak-thaiföldi mészárlás elkövetője a nem sokkal a tömeggyilkosságok után kiadott fotón Fotó: HANDOUT/AFP

Már több mint 34 áldozata van a Thaiföld Nong Bua Lamphu tartományában történt csütörtöki mészárlásnak.

Egy volt rendőr, aki a hírek szerint tavaly szerelt le, egy óvodában kezdett lövöldözni az ország északkeleti régiójában fekvő kisváros egyik külkerületében.

Nong Bua Lamphu 500 kilométerre fekszik a főváros Bangkoktól északra, és viszonylag közel van a laoszi határhoz.

A hatóságok megerősítették, hogy a mészárlás után elmenekülő férfi - Panya Khamrab - öngyilkosságot követett el. A helyi média arról ír, hogy a férfi a családjával is végzett, mielőtt megölte magát.

Nagyjából 30 gyermek tartózkodott az épületben, amikor az elkövető, valamivel ebédidő után, megközelítette az épületet - mondta a Reutersnek egy kerületi tisztviselő. A fegyveres először a személyzetet lőtte le, majd gyerekekre támadt. Négy vagy öt alkalmazottat lőtt le, köztük egy nyolc hónapos terhes óvónőt.

Az áldozatok közül legalább 23-an gyerekek, ezt időközben a hatóságok megerősítették.

Az eset teljesen sokkolta Thaiföldet, ahol ugyan magas a fegyveres erőszak aránya, de ritkán fordul elő iskolai és gyermekeket érintő tömeges lövöldözés. Az elkövető indítéka egyelőre tisztázatlan.

A tragédia komoly kérdéseket vetett fel a hadsereg bázisain található lőfegyverek biztonságával, illetve hozzáférhetőségével kapcsolatban. Főleg, mivel a legutóbbi hasonló esetben is egy katona volt az elkövető: 2020-ban Nakhon Ratchasima városában egy hivatásos tiszt ölt meg 21 embert, miközben több tucat embert meg is sebesített. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.